Wingyho bulletin #8-23/24
vs. Florbal Ústí
PREVIEW: Napřed Orka, pak Ústí

PREVIEW: Napřed Orka, pak Ústí

Áčko čekají dvě utkání ve třech dnech - v pátek 17. listopadu se představí na palubovce nováčka soutěže z Čelákovic, v neděli 18. listopadu pak na domácí palubovce přivítá Florbal Ústí.

Ve sváteční den se áčko vydá k zápasu do Prahy, kde v Areně Barrnadov změří síly s nováčkem soutěže z Čelákovic. Aktuálně se Orka nachází na posledním místě tabulky s pouhou tří bodovou ztrátou na naše áčko. Pro oba týmy se tak jedná o velmi důležité utkání. Orka čerpá se spolupráci z týmy hrající Superligu - na její soupisce najdeme celou řadu mladých hráčů Sparty, hráče Liberce, ale také brankáře z Mladé Boleslavi. Tahounem týmu je však odchovanec Orky Daniel Richtr. Ten si zapsal vstřelenou branku v posledních čtyřech utkáních. Nejlepším nahrávačem týmu je Vojtěch Strnad. Ten si však, možná trochu paradoxně, poslední asistenci připsal na konci září. V brankovišti, mimo zmíněného brankáře z Mladé Bosleslavi Hanuše, působí ještě dvojce Zetek-Žáček. Druhý jmenovaný vychytal v nedávném utkání proti Plzni čisté konto. Vzájemná bilance utkání v 1. lize neexistuje, půjde o první měření sil.

Utkání 13. kola 1. ligy začíná na Arena Barrandov v pátek 17. 11. 2023 v 18:00 hod.

Ve druhém utkání hracího víkendu pak přivítáme na ostravské hale Sareza soupeře z Ústí. Ten se aktuálně nachází na prvním místě prvoligové tabulky, kdy po šedesáti minutách ještě neprohrál žádné utkání. Bodovými tahouny týmu jsou Jakub Kolstrunk a Martin Hron. V brance i letos působí primárně fantom Dominik Hrabě s aktuální úspěšností zákroků téměř 87 %. Není se co divit - Ústí je totiž týmem, který inkasuje nejméně. V aktuální sezóně inkasoval jen 40 branek. První letošní měření sil skončilo vítězstvím Ústí výsledkem 6:1, kdy o osudu utkání rozhodla první třetina. Celková bilance pak v 1. lize hovoří jasně ve prospěch týmu ze severu Čech.

sezónadomácíhostévýsledek
2023/2024Florbal ÚstíFBC Letka Toman Finance Group6:1
2022/2023
Florbal Ústí
FBC Letka Toman Finance Group
15:5
2022/2023
FBC Letka Toman Finance Group
Florbal Ústí
3:9
2021/2022
FBC Letka Toman Finance Group
Florbal Ústí
5:10
2021/2022
Florbal Ústí
FBC Letka Toman Finance Group
8:4

Utkání 14. kola 1. ligy začíná na SH Sareza Ostrava v neděli 19. 11. 2023 v 18:00 hod.

“Máme před sebou náročný víkend, kdy nás čekají dva zápasy během tří dnů. V pátek se vydáme do Prahy, kde odehrajeme zápas proti soupeři z Čelákovic. Upřímně moc nevím, co můžeme od soupeře čekat. Každopádně zápas nesmíme podcenit a nejlépe si odvést domů 3 body. V neděli následuje další zápas, který sehrajeme na domácí hale Sareza. Zde očekávám velice náročný zápas proti kvalitnímu soupeři, ale věřím, že je v našich silách jim konkurovat a odehrát vyrovnaný a atraktivní match, který by si žádný fanoušek hezkého florbalu neměl nechat ujít.” řekl k utkání Honza Vojáček.

foto: Roman Vlachynský (www.vlachynsky.cz)

Zpět na úvod