Wingyho bulletin #7-23/24
vs. Kanonýři Kladno
PREVIEW: V neděli s Kladnem v Kobeřicích

PREVIEW: V neděli s Kladnem v Kobeřicích

V rámci 12. kola 1. ligy se představí mužské áčko na netradiční domácí palubovce - na SH ZŠ Kobeřice přivítáme Kladno.

Kladno, které by určitě rádo zamířilo po dlouhých letech do Superligy, se aktuálně nachází na čtvrtém místě prvoligové tabulky. Po vlažnějším rozjedu, Kladno střídalo lepší výsledky s horšími, naplno zabralo až v posledních dvou kolech. Napřed zvítězilo rozdílem třídy, 0:10, na palubovce Plzně a pak o týden později Kladno doma přejelo České Budějovice výsledkem 11:3. Kladno, i díky těmto výsledkům, patří mezi nejofenzivnější týmy celé ligy - vstřelilo již 74 branek. Slušnou efektivitou se pyšní Kladno i ve hře v početní výhodě - aktuální bilance je 44 % využitých přesilovek. Kladno hraje také výborně oslabení, kdy z 24 možností inkasovalo jen ve 4 případech. Loňská cesta do Superligy se zastavila až v baráži - kde se zastaví ta letošní?

Nejlepším střelcem Kladna je s 16 zásahy Matyáš Bachmaier - český juniorský reprezentant si v minulé sezóně vyzkoušel také zahraniční angažmá a ve svých 20 letech patří ke zkušenějším hráčům svého týmu. Na Bachmaiera si budou muset dávat naši hráči opravdu velký pozor, protože letos ještě neodešel z utkání bez vstřelené branky. Nejlepším nahrávačem týmu je vele zkušený Tadeáš Chroust s 16 asistencemi, který zamířil na Kladno z Mladé Boleslavi. V brankovišti našeho soupeře se v aktuální sezóně protočila již tři jména - Šimon Melega, Ivan Ponomarev a Jakub Janoušek. Nejlepší úspěšnost zákroků má prvně jmenovaný Melega, a to neuvěřitelných 97 %. Slovenský brankář však dostal povolání na reprezentační sraz a svému týmu by tak měl v neděli chybět. V takovém případě pak do branky nastoupí pravděpodobně Ponomarev. O něj stál před sezónou Superligový Liberec a není se co divit - brankáře s takovými zkušenostmi, jako má tento, téměř čtyřicetiletý borec, jen těžko v brankovišti najdete.

Prvoligová bilance vyznívá jasně pro kladenský celek, když jsme dokázali bodovat pouze v posledním měřením sil.

sezónadomácíhostévýsledek
2022/2023FBC Letka Toman Finance GroupKanonýři Kladno5:6 pp
2022/2023Kanonýři KladnoFBC Letka Toman Finance Group9:2
2021/2022FBC Letka Toman Finance GroupKanonýři Kladno4:6
2021/2022Kanonýři KladnoFBC Letka Toman Finance Group12:3

“V nedělním zápase nás čeká hodně důrazný tým z Kladna. Z mého hlediska to bude velmi těžký zápas - budeme se muset připravit na tvrdé souboje. Po posledním zápase jsme si vysvětlili chyby a řekli si, na co se zaměříme, abychom uhráli body. Víme, že Kladno má zkušený a kvalitní tým, přesto jim to nebudeme chtít zjednodušit.” řekl k utkání Jirka Šrámek.

Utkání 12. kola 1. ligy začíná na SH ZŠ Kobeřice v neděli 12. 11. 2023 v 17:00 hod.

foto: Roman Vlachynsky (www.vlachynsky.cz)

Zpět na úvod