Wingyho bulletin #6-23/24
vs. TJ Znojmo LAUFEN CZ
PREVIEW: Na áčko čeká souboj se Znojmem

PREVIEW: Na áčko čeká souboj se Znojmem

V rámci 10. kola 1. ligy se v domácím utkání představí mužské áčko proti Znojmu.

V loňské sezóně se znojemský celek, hlavně díky skvělému závěru základní časti, vyhnul bojům o záchranu. Formu si však do předkola play-off nepřenesl a po výsledku 0:2 na utkání s brněnskými Gullivers pro Znojmo sezóna skončila. Letos je to ale jiná písnička. Týmu trenéra Zdeňka Rady se v letošní sezóně vede výborně - se ziskem 19 bodů patří aktuálně Znojmu čtvrté místo prvoligové tabulky. V posledním venkovním utkání sice Znojmo padlo na palubovce Plzně 2:6, avšak v posledním domácím utkání si připsalo výhru 4:3 nad Českými Budějovice. Znojmo příliš branek neinkasuje - v dosavadních 9 zápasech jich inkasovalo pouze 40, což je oproti našim 53 velký rozdíl. Na druhou stranu Znojmo také moc branek nestřílí, jelikož na svém kontě má aktuálně pouze 44 přesných zásahů. Bohužel i v tomhle ohledu má oproti nám značný náskok, jelikož jsme dokázali vstřelit pouze 33 branek. Přesilovka nepatří mezi nebezpečné zbraně Znojma - jejich úspěšnost je 30 %. Avšak znojemské oslabení je to vůbec nejlepší v celé 1. lize - úspěšnosti téměř 87 % se sluší zatleskat. Znojmu bohužel ani nic jiného, pokud nechce zápasy prohrávat, v této statistice nezbývá, jelikož inkasovalo již 20 dvouminutových trestů a dokonce také 2 tresty do konce utkání.

Nejlepším střelcem Znojma je Petr Mašek který zaznamenal v letošní sezóně 15 branek. Ten však svému týmu v sobotním utkání nepomůže, jelikož v posledním utkání inkasoval po nešetrném zákroku u mantinelu červenou kartu. Nejlepším nahrávačem týmu je junior Martin Vavřina s 8 asistencemi. Jelikož v sobotu hrají i znojemští junioři, kteří jsou v tabulce 2. ligy na prvním místě, bude zajímavé sledovat, zda Vavřina upřednostní některý z týmů anebo bude hrát obě dvě kategorie. V brankovišti našeho soupeře se v aktuální sezóně protočila již tři jména - Adam Lysák, Jakub Pechura a Lukáš Bauer. Nejlepší úspěšnost zákroků má dvojce Lysák-Pechura, kdy se oba pohybují okolo 88, respektive 86, %.

Prvoligová bilance hraje ve prospěch Znojmo, avšak poslední sezóna patřila nám - vyhrát jsme dokázali v obou zápasech.

sezónadomácíhostévýsledek
2022/2023TJ Znojmo LAUFEN CZFBC Letka Toman Finance Group6:10
2022/2023
FBC Letka Toman Finance Group
TJ Znojmo LAUFEN CZ
8:4
2021/2022
FBC Letka Toman Finance Group
TJ Znojmo LAUFEN CZ
4:6
2021/2022
TJ Znojmo LAUFEN CZ
FBC Letka Toman Finance Group
8:4
2020/2021
FBC Letka Toman Finance Group
TJ Znojmo LAUFEN CZ
5:6

“Po nevydařeném výjezdu nás doma čeká těžký soupeř ze Znojma, který letos vypadá opravdu našlapaně. Klíčem k úspěchu bude určitě precizní obrana, efektivita v zakončení a především 100 % nasazení. Je na čase posbírat nějaké ty body!” řekl k utkání Honza Hranický.

Utkání 10. kola 1. ligy začíná na SH Sareza Ostrava v sobotu 28. 10. 2023 v 17:00 hod.

foto: Roman Vlachynsky (www.vlachynsky.cz)

Zpět na úvod