Wingyho bulletin #5-23/24
vs. Goldea Panthers Otrokovice
PREVIEW: Na áčko čekají exSuperligové Otrokovice

PREVIEW: Na áčko čekají exSuperligové Otrokovice

V rámci 8. kola 1. ligy čeká na náš A tým utkání na domácí palubovce - v sobotu se od 17:00 hod. představí v utkání proti Panthers Otrokovice.

Panthers Otrokovice byli založeni v roce 1998. Od sezóny 2010/2011 se jednalo o stabilní Superligový klub. Tedy až do té loňské, kdy klub ze Zlínského kraje nezvládl záchranářskou misi a po dlouhých 13 letech putoval o patro níž. V probíhající sezóně 1. ligy si však Panthers vedou skvěle - patří jim 1. místo v tabulce. Tým trenéra Lukáše Petříka zatím nepoznal po 60 minutách hořkost porážky. V posledním domácím utkání, kterému přihlíželo přes 200 diváků, deklasovali Panthers českobudějovické Štíry 7:2. S ohledem na výsledky pak není podivu, že Otrokovicím patří přední místo v nejvyšším počtu vstřelených a nejnižším počtu inkasovaných branek. Otrokovice se také pyšní skvělou úspěšností přesilových her - ta aktuálně čítá téměř 56 %.

Největším tahounem týmu je slovenský reprezentant Ladislav Gál. Hráč se zkušenostmi z FBC Ostrava a Vítkovic prokazuje, že i o patro níž bude patřit mezi hráče s velkým počtem kanadských bodů. V aktuální sezóně jich má na kontě již 16, a to za 8 branek a stejný počet asistencí. Brankoviště Pantherů patří aktuálně jedinému muži - slovenskému Adamu Kohútovi. Ten v letošní sezóně odchytal všechna dosavadní utkání a drží si bilanci 3,5 inkasované branky na utkání.

Jediné soutěžní měření sil je šest let staré. V sezóně 2017/2018 jsme se s Otrokovicemi utkali v rámci 5. kola Poháru České Pojišťovny, kdy jsme se po vítězství 7:5 radovali z postupu do další fáze.

“Čeká nás další prvoligové utkání. Tentokrát s exSuperligovým týmem. Panthers jsou rozhodně jedni z nejkvalitnějších týmů v 1. lize. Očekávám tedy těžký a tvrdý zápas. Přijďte nás podpořit!” řekl k utkání Maty Bazala.

Utkání 8. kola 1. ligy začíná na SH Sareza Ostrava v sobotu 14. 10. 2023 v 17:00 hod.

foto: Roman Vlachynsky (vlachynsky.cz)

Zpět na úvod