Wingyho bulletin #4-23/24
vs. DDQ Florbal Chomutov
PREVIEW: Áčko vyzve Chomutov

PREVIEW: Áčko vyzve Chomutov

V rámci 6. kola 1. ligy čeká na náš A tým další utkání na domácí palubovce, a to proti Chomutovu.

Chomutov utekl, a to doslova, v minulé sezóně hrobníkovi z lopaty. Ne za minutu dvanáct, ale minutu po dvanácté. Svou prvoligovou účast si severočeský klub uchoval díky odkupu soutěž od opavské P.E.M.Y. A byla to zřejmě správná volba. Tým, který měl jako jeden z prvních týmů vůbec ve svém vedení zaměstnance na plný úvazek, se v aktuálně sezóně nachází na druhém místě tabulky 1. ligy, a to s bilanci tří výher, jedné výhry a jedné prohry v prodloužení. Po šedesáti minutách tedy Chomutov ještě letos neodešel poražen. Nutno však k aktuálnímu umístění Chomutova říci, že týmy na prvních čtyřech místech mají stejný počet bodů a srovnány jsou tak podle rozdílu ve skóre. V posledním utkání chomutovští nasázeli soupeři z Českých Budějovic hned 12 branek - utkání však skončilo divokým výsledkem 12:8.

Aktuálně jsou největšími tahouny týmu Michal Skuhrovec a Petr Linc. Prvně jmenovaný zápas 11 kanadských bodů, druhý pak 5 branek. Lincovi však zdatně sekundují Kellermann, Martin a právě Skuhrovec, a to se čtyřmi vstřelenými brankami. Aktuálně neotřesitelnou brankářskou jedničkou je Martin Frühbauer - ten ještě do branky nikoho jiného nepustil a má úspěšnost zákroků téměř 80 %.

Prvoligová bilance s Chomutov hraje v náš prospěch. Zvítězit nad florbalisty ze severu Čech jsme zvládli v obou případech v minulé sezóně, kdy jsme dokonce ve venkovním utkání neinkasovali ani branku. Chomutov byl navíc náš premiérový soupeř v 1. lize, a to v sezóně 2020/2021.

sezónadomácíhostévýsledek
2022/2023FBC Letka Toman Finance GroupDDQ Florbal Chomutov6:5
2022/2023DDQ Florbal ChomutovFBC Letka Toman Finance Group0:8
2021/2022
DDQ Florbal Chomutov
FBC Letka Toman Finance Group
7:1
2021/2022
FBC Letka Toman Finance Group
DDQ Florbal Chomutov
4:9
2020/2021
FBC Letka Toman Finance Group
DDQ Florbal Chomutov
10:8

“Při čtvrtečním svátečním zápase se nám vymstil výběr modrobílé kombinace dresu, která nám nijak výjimečné štěstí nepřinesla. K sobotnímu utkání proti týmu ze severozápadního koutu republiky nastoupíme v černozlaté sadě. Chomúti si podle mě neodvezou ani bod.” řekl k utkání Honza Slaběňák.

Utkání 6. kola 1. ligy začíná v SH Sareza Ostrava v sobotu 30. 9. 2023 v 17:00 hod.

foto: Roman Vlachynský (vlachynsky.cz)

Zpět na úvod